Σύνδεση  \/ 

Λαζάνια με κιμά

2213 φορές

lazania-me-kima

ΥΛΙΚΑ:

2 πακετα λαζανια
8 μετριες μελιτζανες φλασκες
500 γρ μοσχαρισιος κιμας
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
4 ωριμες ντοματες περασμενες στον τριφτη
1 ματσακι μαιντανο
1 γλυτζανι φυλλα δυοσμου ψιλοκομμενα
1 πιπερια κομμενη σε κυβακια
4 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
1 ½ λιτρο ζεστο νερο
Αλατι

Για το τυραυγουλο:

2 κεσεδακια στραγγιστο γιαουρτι
4 αυγα
½ φλυτζανι γραβιερα τριμμενη
Μοσχοκαρυδο
Αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοβουμε τις μελιτζανες και τις αφηνουμε για μιση ωρα σε ένα μπολ με αλατισμενο νερο.

Τις στεγνωνουμε καλα και τις στρωνουμε σε μια λαμαρινα με λαδοκολλα. Τις αλειφουμε με ένα πινελο με λαδι και τις ψηνουμε για 15 λεπτα στον φουρνο μεχρι να ροδισουν.

Σε μια κατσαρολα σοταρουμε τον κιμα στο ελαιολαδο μαζι με το κρεμμυδι ανακατευοντας συνεχως.Προσθετουμε τις ντοματες, τα μυρωδικα, την πιπερια και το νερο.Αλατιζουμε και χαμηλωνουμε την φωτια και  ψηνουμε για 10 λεπτα.Πρεπει ο κιμας να μεινει με λιγο ζουμι.

Απλωνουμε στο πυρεξ μας μια στρωση κιμα και εναλλαξ λαζανια και τις μελιτζανες.Μην ανησυχειτε για το ζουμι που θα εχει μεσα το πυρεξ.Πρεπει να είναι το φαγητο με ζουμι.

Τυραυγουλο…

Σε ένα μπολ χτυπαμε το γιαουρτι με τα αυγα , το μοσχοκαρυδο, τη γραβιερα και το αλατι και απλωνουμε το μειγμα πανω στο φαγητο.

Ψηνουμε σε φουρνο στους 180 βαθμους για μιση περιπου ωρα.

Τρωγεται και ζεστο και κρυο.

Τελευταία τροποποίηση την: Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2010 17:55
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 votes)
Συνδεθείτε για να σχολιάσετε