Σύνδεση  \/ 

Διατροφή

Γονιμότητα και ο ρόλος της διατροφής

Μία γυναίκα που μπαίνει στην εγκυμοσύνη με ασθενές διατροφικό προφίλ υπάρχει κίνδυνος να μην αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εγκυμοσύνης, και βάζει σε κίνδυνο την υγεία της ίδιας όπως και του βρέφους.

Το ψάρι είναι μια τροφή με σημαντική διατροφική αξία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική διατροφή και παράδοση.

 

Η ανδρική γονιμότητα επηρεάζεται από ένα μεγάλο αριθμό παραγόντων. Ένας από αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες είναι οι σωστές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία υγιούς σπέρματος, και κατά συνέπεια στη γέννηση ενός υγιούς μωρού.

Η διατροφή έρχεται να προστεθεί και αυτή στο πλήθος των παραγόντων που ευθύνονται για τα προβλήματα γονιμότητας. 

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το κατά πόσο η καφεΐνη επηρεάζει την γονιμότητα. Σύμφωνα με κάποιες μελέτες όμως ενδέχεται τα υψηλά ποσοστά καφεΐνης στον οργανισμό της γυναίκας (ή και του άντρα) να καθυστερούν τη σύλληψη.

Έρευνες που ξεκίνησαν από τη δεκαετία του ’70 στην Ιταλία αλλά και την Αμερική,· κατάφεραν να απομονώσουν κάποιους παράγοντες που λειτουργούν ευεργετικά στη γονιμότητα

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), που προβληματίζει στις ημέρες μας έως και το 15% των γυναικών σε γόνιμη ηλικία, αντικατοπτρίζει ένα φάσμα εκδηλώσεων, από διαταραχές περιόδου και ωορρηξίας

Τις τελευταίες 2 δεκαετίες ανέκυψε ως ερευνητικό θέμα στην ανδρική όσο και στη γυναικεία υπογονιμότητα, ο ρόλος της διατροφής. Μετά από συγκρίσεις μεταξύ γόνιμων και υπογόνιμων ανδρών

Oι διατροφικοί παράγοντες που έχει φανεί ότι παίζουν κάποιο ρόλο στη γυναικεία γονιμότηα είναι οι εξής: