Σύνδεση  \/ 

γυναίκα στεναχωρεμένηΗ σαλπιγγίτιδα είναι η φλεγμονή των σαλπίγγων από μικρόβια τα οποία συνήθως ανεβαίνουν από τον κόλπο αλλά μπορεί να μεταφερθούν αιματογενώς ή λεμφογενώς.

Εκδηλώνεται με άλγος στο υπογάστριο στη μια πλευρά ή αμφοτερόπλευρα ενώ μπορεί να συνυπάρχει πυρετός και κακουχία. Στη γενική αίματος υπάρχει λευκοκυττάρωση (αυξημένα λευκά) ενώ η καλλιέργεια από το στόμιο του τραχήλου μπορεί να αναδείξει τον παθογόνο οργανισμό.

Σε σοβαρές μορφές μπορεί να χρειαστεί ενδονοσοκομειακή νοσηλεία και ενδοφλέβια αγωγή. Η θεραπεία ξεκινά τις περισσότερες φορές με εμπειρική χορήγηση αντιμικροβιακής αγωγής και αν χρειαστεί τροποποιείται με το αποτέλεσμα της καλλιέργειας.

Τελευταία τροποποίηση την: %PM, %18 %029 %2015 %23:%Ιαν
Βαθμολογήστε το άρθρο
(4 votes)
Κασμάς Σταμάτης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Κλείσε ραντεβού

Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στο Κ.Υ. Ίου στο Νομό Κυκλάδων. Εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Γ.Ν. Κιλκίς και στη συνέχεια εργάστηκε και πραγματοποίησε μέρος της εκπαίδευσης του στα νοσοκομεία St. Thomas’s Hospital, Harefield Hospital και Mid Staffordshire General Hospital στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα στη Β΄ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακό στη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε Φυτικά Φαρμακευτικά Προϊόντα. Είναι κάτοχος διπλώματος και εκπαιδευτής σε επείγοντα μαιευτικά περιστατικά (ALSO instructor), Επιστημονικός Συνεργάτης  Β΄ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

Κεραμοπούλου 11, Πλ. Αγίας Σοφίας

Τηλ. 2310 266 786, Κιν. 6972 772 921

Email samkasmas@yahoo.gr

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε