Σύνδεση  \/ 

Ανάπτυξη

Βασικά στάδια της ανάπτυξης ενός νηπίου

Πολλές φορές σας εντυπωσιάζει τόσο πολύ το παιδί σας, που πραγματικά πιστεύετε ότι είναι χαρισματικό. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες διαφορές που δείχνουν οτι ένα παιδί είναι χαρισματικό, και οχι απλά πολύ έξυπνο.

Μια έρευνα η οποία παρουσιάστηκε στο περιοδικό Obesity Reviews, και πραγματοποιήθηκε πάνω στην μελέτη 23 ερευνών, με συνολικά 122. 000 συμμετέχοντες κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η κακοποίηση στην παιδική ηλικία φαίνεται να αυξάνει το κίνδυνο εκδήλωσης της παχυσαρκίας κατά την ενήλικη ζωή.

Μετά από τον πρώτο χρόνο της ιλλιγιώδους ανάπτυξης του μωρού όπου τριπλασιάζει το βάρος που είχε κατά την γέννηση του και αυξάνει το ύψος του κατά 25 εκατοστά, τα ποσοστά ανάπτυξης κατά το δεύτερο χρόνο μειώνονται τόσο που για πολλούς νέους γονείς γίνεται θέμα ανησυχίας και προβληματισμού.

Είναι  χρήσιμο να αναφέρουμε κάποια στάδια ανάπτυξης της επικοινωνίας και της γλώσσας κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών

Το να χαρακτηριστεί ένα παιδί χαρισματικό, κάποιες φορές γίνεται παγίδα για το ίδιο και τους γονείς του. Ο χαρακτηρισμός του ‘χαρισματικού’ πολλές φορές είναι επικίνδυνος για παιδιά που είναι απλά πολύ έξυπνα.

«Η Ελενίτσα άργησε πολύ να μιλήσει, οι πρώτες της λέξεις ήταν γύρω στα τρία (3) της χρόνια. Δεν μιλάει καθαρά, μπερδεύεται στα σύμφωνα, για παράδειγμα, λέει «θακούλα», αντί για «σακούλα» και πολλές φορές δεν την καταλαβαίνουμε, με αποτέλεσμα να νευριάζει και να θυμώνει.

Εάν σκέφτεστε να ανακαινίσετε το παιδικό δωμάτιο, αλλά θα βρίσκεστε όλοι στο σπίτι, θα ήταν καλό να λάβουμε κάποια προληπτικά μέτρα:

Ένα παιδί από τα πρώτα χρόνια της· ζωής του, μπορεί να αντιμετωπίζει διάφορες δυσκολίες σχετικά με την κατάκτηση των δεξιοτήτων που αναφέραμε στα στάδια ανάπτυξης της επικοινωνίας και της γλώσσας

Το παιχνίδι αποτελεί τη «φυσική» γλώσσα των παιδιών, το πιο ισχυρό μέσο έκφρασής τους και αναπόσπαστη δραστηριότητα της καθημερινότητάς τους.

Οι παιδίατροι είναι σε θέση να εκτιμήσουν τι ύψος θα έχει ένα παιδί ως ενήλικας, με βάση διάφορες παραμέτρους που λαμβάνουν υπόψη τους.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες και πρακτικές για να εκπαιδευτεί ένα νήπιο, ώστε να αποχωριστεί την πάνα του, πρέπει όμως να θυμάστε οτι αυτό θα συμβεί μόνο όταν το παιδί σας θα είναι έτοιμο.